Kaz, ördek ve av hayvanlarının eti ağır kokulu olanların, bu kokularını gidermek için unla
ovalamak ve yarım saat kadar unun içinde bırakmak lazımdır.
Av etinin hangisi olursa olsun fırında pişirmeden önce evvela haşlamalı, sonra
soğan suyu, tuz, biber, arzu edilen baharatı karıştırıp, haşlanmış etin etrafına
sürmeli, en son olarak da yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp eti bu karışıma
bulayıp, yağlanmış tepsiye koyup fırına sürmelidir.
Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıklar zamanla pek de hoş olmayan
bir koku edinirler. Bunu önlemek için en kolayı, içine bir parça kesme şeker koymaktır.
Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu,
hem de kötü kokmadığını farkedeceksiniz.
Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun.
Turşu, kerevizin kokusunu alacaktır.
Lahananın pişerken pek de hoş olmayan bir kokusu vardır. Bunu
önlemek için, lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine, biraz ekmek içi koymak yeterlidir.
Yemeğe karışmaması için, ekmek içlerini küçük, temiz bir torba içinde koymanız,
sonra alıp atmanız da size büyükkolaylık sağlayacaktır Ellerdeki sarımsak kokusunu
çıkarmak için avucunuza biraz tuz alıp,hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın.
Sabunla da iyice yıkarsanız sarımsak kokusunun çıkmış olduğunu göreceksiniz.
Hatta soğan ve balık kokusunun da.
Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan
kokusunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz.
Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmaz.
Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın.
Telve balık kokusunu emecektir. Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın.